QuartetQ leden

  • Jacques de Rijck
  • Teun Dupain
  • Roel Oterdoom
  • Flip Welbie

Over QuartetQ

QuartetQ is een Nederlands Barbershop en Close Harmony kwartet, bestaande uit Jacques de Rijck (lead), Teun Dupain (bas), Flip Welbie (tenor) en Roel Oterdoom (bariton).

Meer »

Aldus Flip Welbie, tenor van QuartetQ:

"Vijf broers van mijn moeder zaten samen op hetzelfde koor in Rotterdam. Bij hun optredens tijdens familiebijeenkomsten straalde de gezelligheid en verbondenheid van hen af. Dat wilde ik ook.

Na vele jaren lid te zijn geweest van Operettevereniging "Servus" in Waalwijk en het "Heusdens Mannenkoor" vond ik het tijd voor iets heel anders. Tijdens een concert van verschillende koren ontdekte ik de Barbershopmuziek. De combinatie van zang en presentatie sprak mij heel erg aan.

Hierna ben ik lid geworden van de "Duketown Barbershop Singers" waar ik de verbondenheid die ik zocht terug vond.

En dan nu met veel plezier zingen in dit QuartetQ waarmee we mensen zichtbaar blij maken inclusief onszelf. Meer kan een mens niet verlangen."

QuartetQ geschiedenis

In Den Bosch, tijdens het Barbershop Festival van 2007, kwam Theo van Heijningen op het idee om samen met Jacques de Rijck een kwartet op te richten.

Theo kende al een tenor (Flip Welbie) en Jacques een bariton (Roel Oterdoom) en zo zag QuartetQ het levenslicht! Inmiddels heeft Teun Dupain de plaats ingenomen van Theo van Heijningen.

  • Add to: Facebook