QuartetQ leden

  • Jacques de Rijck
  • Teun Dupain
  • Roel Oterdoom
  • Flip Welbie

Over QuartetQ

QuartetQ is een Nederlands Barbershop en Close Harmony kwartet, bestaande uit Jacques de Rijck (lead), Teun Dupain (bas), Flip Welbie (tenor) en Roel Oterdoom (bariton).

Meer »

Aldus Jacques de Rijck, lead van QuartetQ:

"Nelly en Kathleen zong ik in 1977 en '78 bij het studentenmannenkoor Balder in Delft. In december 1978 zong ik als lead in het kwartet Brillantine en we dachten dat we barbershop zongen.

Daar kwam verandering in na ons 2e kerstoptreden, in 1979, waar Kit de Bolster met haar IJsselsteinse Sweet Adelines ons toejuichten en zij ons een jaar lang in de beginselen van het echte barbershopzingen onderrichtte.

Ik was geheel verkocht en verknocht geraakt aan deze soort muziek. Na de Tidal Waves in Rockanje verhuisde ons gezin naar Boxmeer, waarna ik in 1991 bij de Duketown Barbershop Singers mocht beginnen. En dat doe ik nog steeds met heel veel plezier, bij een geweldig koor met heel veel vriendschap.

Naast Duketown Barbershop Singers nu weer heerlijk kwartetten...da's genieten, vinden wij zelf. De organisatie van het tweejaarlijks internationaal festival in Den Bosch zorgt daarnaast nog voor de nodige uurtjes barbershopactiviteit."

QuartetQ geschiedenis

In Den Bosch, tijdens het Barbershop Festival van 2007, kwam Theo van Heijningen op het idee om samen met Jacques de Rijck een kwartet op te richten.

Theo kende al een tenor (Flip Welbie) en Jacques een bariton (Roel Oterdoom) en zo zag QuartetQ het levenslicht! Inmiddels heeft Teun Dupain de plaats ingenomen van Theo van Heijningen.

  • Add to: Facebook