QuartetQ leden

  • Jacques de Rijck
  • Teun Dupain
  • Roel Oterdoom
  • Flip Welbie

Over QuartetQ

QuartetQ is een Nederlands Barbershop en Close Harmony kwartet, bestaande uit Jacques de Rijck (lead), Teun Dupain (bas), Flip Welbie (tenor) en Roel Oterdoom (bariton).

Meer »

Presentatie van Barbershop Harmony

Een kenmerk van de moderne barbershop is de presentatie; het geheel wordt aantrekkelijk gemaakt voor publiek en alle mogelijkheden om de emotie en sfeer van de song goed uit te drukken worden benut. Afhankelijk van de cultuur van de groep of toevallig in de groep aanwezig talent, wordt een choreografie neergezet die varieert van eenvoudig tot geraffineerd waarbij het gehele podium gebruikt wordt in een showachtig gebeuren.

Ook aan de kleding wordt vaak uitbundig aandacht besteed; het gebruik van kleur en schittering is eerder regel dan uitzondering. De basis van de presentatie ligt in het zingen met een natuurlijke uitstraling; vrolijkheid, verliefdheid of weemoed worden overgebracht met de klank en de tekst maar ook met mimiek en lichaamstaal.

In de groepen wordt aandacht besteed aan het bewust oproepen van die natuurlijke uitstraling als het instuderen van de song en de choreografie er toe geleid heeft dat de gezichten van de zangers een ijverige en al te serieuze uitstraling hebben gekregen. Het standaard uit het hoofd zingen van alle nummers bevordert het contact met het publiek.

  • Add to: Facebook