QuartetQ leden

  • Jacques de Rijck
  • Teun Dupain
  • Roel Oterdoom
  • Flip Welbie

Over QuartetQ

QuartetQ is een Nederlands Barbershop en Close Harmony kwartet, bestaande uit Jacques de Rijck (lead), Teun Dupain (bas), Flip Welbie (tenor) en Roel Oterdoom (bariton).

Meer »

Aldus Roel Oterdoom, bariton van QuartetQ:

"Sinds '80 heb ik als bariton in mannenkoren gezongen. Eerst in het Groningse land ("Hogelandster Mannenkoor") en later in Apeldoorn ("Apeldoorns Mannenkoor" en "De Stem").

Vanaf 1993 ben ik barbershop gaan zingen. The College Barbers in Apeldoorn was het koor waar ik voor het eerst met barbershop in aanraking kwam. Het werden 10 jaren met ontzettend plezier.

Aansluitend heb ik 3 jaar in een barbershopkwartet gezongen: "Ballad Times" geheten, tot mijn verhuizing naar Breda in 2006. Vanuit Breda kwam ik terecht bij de Duketown Barbershop Singers in Den Bosch.

Aangezien mijn voorkeur uit gaat naar kwartetzang was ik dan ook blij dat er in Den Bosch weer een nieuw kwartet werd geformeerd waar ik de bari-partij in mag zingen: QuartetQ."

QuartetQ geschiedenis

In Den Bosch, tijdens het Barbershop Festival van 2007, kwam Theo van Heijningen op het idee om samen met Jacques de Rijck een kwartet op te richten.

Theo kende al een tenor (Flip Welbie) en Jacques een bariton (Roel Oterdoom) en zo zag QuartetQ het levenslicht! Inmiddels heeft Teun Dupain de plaats ingenomen van Theo van Heijningen.

  • Add to: Facebook