QuartetQ leden

  • Jacques de Rijck
  • Teun Dupain
  • Roel Oterdoom
  • Flip Welbie

Over QuartetQ

QuartetQ is een Nederlands Barbershop en Close Harmony kwartet, bestaande uit Jacques de Rijck (lead), Teun Dupain (bas), Flip Welbie (tenor) en Roel Oterdoom (bariton).

Meer »

Aldus Teun Dupain, bas van QuartetQ:

"In 1995 begonnen als bass bij The College Barbers in Apeldoorn en daarna bijna drie jaar als bass in het Barbershop Quartet Ballad Times in Apeldoorn. Ik ben tussendoor ook nog lid geweest van het Barbershopprojectkoor Dutch Connection.

Door de opheffing van het Quartet Ballad Times bleef ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te blijven zingen in een Barbershopomgeving. Dit lukte echter niet direct. Totdat ik in november 2010 door QuartetQ gevraagd werd om daar de vertrekkende bass Theo van Heijningen op te volgen.

Een schot in de roos, zo is ons gebleken. De klik was snel gemaakt, de vier stemmen pasten heel goed bij elkaar en het quartetzingen kon door gaan.

Zingen is mijn passie en steek daar relatief veel tijd in en span mij in om dit steeds te verbeteren. Door die inspanning ervaar ik tegelijk ontspanning. Zoals Barbershop moet en kan zijn."

QuartetQ geschiedenis

In Den Bosch, tijdens het Barbershop Festival van 2007, kwam Theo van Heijningen op het idee om samen met Jacques de Rijck een kwartet op te richten.

Theo kende al een tenor (Flip Welbie) en Jacques een bariton (Roel Oterdoom) en zo zag QuartetQ het levenslicht! Inmiddels heeft Teun Dupain de plaats ingenomen van Theo van Heijningen.

  • Add to: Facebook